- HOME
- Leerbanen en stageplaatsen voor MBO-leerlingen
- FinanciŽle regelingen voor MBO-leerbanen
- Combineren
- Hoe verder?
- Vragen of opmerkingen

Download documenten:

Interessante boodschap

Wet Vermindering Afdracht (WVA)
Wanneer u jongeren een leerbaan of een stageplaats aanbiedt, komt u in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming in het kader van de WVA die kan oplopen tot € 5.500 euro per jongere per kalenderjaar. Hoe is dit bedrag opgebouwd? Elke werkgever die een jongere een leerbaan in het kader van een BBL-opleiding aanbiedt, ontvangt maximaal € 2.500 euro korting op de loonbelasting. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor de WVA-startkwalificatie van € 3.000. Voorwaarde voor de WVA-startkwalificatie is dat de jongere die u een leerbaan aanbiedt als werkloos werkzoekende staat ingeschreven bij CWI en via de leerbaan wordt opgeleid tot een startkwalificatie. Beide bedragen zijn stapelbaar, waardoor de maximale fiscale korting kan oplopen tot € 5.500 per jongere per jaar.

Het kabinet heeft ook geregeld om werkgevers een WVA-korting toe te kennen als zij jongeren een stageplaats aanbieden voor een BOL-opleiding. Die fiscale tegemoetkoming bedraagt € 1.200 per jongere per stagejaar.

No-riskpolis
Wanneer u een werkloze jongere zonder MBO-diploma, die staat ingeschreven bij CWI en nog geen 23 jaar is, aanneemt op een leerbaan op BBL-1 of BBL-2 niveau (4 dagen werken, één dag naar school), komt u bij de Zeeuwse gemeenten in aanmerking voor een gratis No-Riskpolis. Daarmee wordt het nog aantrekkelijker jongeren een leerbaan (zie hierboven) aan te bieden. Wanneer de jongere ziek wordt, kunt u de loonkosten claimen bij de gemeente. Dan moet u de jongere wel uiterlijk 30 september 2007 een leerbaan op BBL-1 of BBL-2 niveau aanbieden.

copyright ROC Westerschelde 2007