Studie info
 

 

Studie info

Als je vroeger een beroepsopleiding volgde, dan leerde je alles over je vak. Als je een goed vakman of vakvrouw werd, was iedereen tevreden en kon je aan het werk. Tegenwoordig is dat anders. Om in de huidige maatschappij goed te kunnen functioneren krijgt ook de kennis en kunde die je daarvoor nodig hebt veel aandacht. Dat wil zeggen, dat je naast het opdoen vakkennis bijvoorbeeld ook leert om te communiceren met klanten en veilig te werken. Je moet voorbereid zijn op een toekomst in het door jou gekozen werkveld.

Het beroepsonderwijs wordt daardoor de komende jaren afwisselender, leuker en moderner. Je moet niet alleen een vak leren, maar het bezit van competenties die niet aan een bepaalde opleiding of beroep gebonden zijn, wordt in deze steeds veranderende wereld steeds belangrijker en waardevoller. Tijdens de opleiding wordt dan ook veel aandacht besteed aan alle vier elementen van een competentie: kennis, ervaring, vaardigheden en beroepshouding. En daardoor verandert het onderwijs...

Dat betekent in de praktijk dat je bijvoorbeeld met projecten zult gaan werken: dat je leert door problemen op te lossen die je tegenkomt in de echte beroepspraktijk. Klassikaal les kom je minder tegen. Groepswerk wordt belangrijker. Je moet in een team kunnen werken. Als je informatie nodig hebt, zoek je het zelf op. In een open leercentrum, mediatheek, bibliotheek, talencentrum of gewoon thuis. Op deze manier word je een competente beroepsbeoefenaar.

Voor opleidingen BOL in de techniek is de studie geheel gratis! Wie wil dat niet? Meer info bij www.stoeb.nl